
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vispgrädde 3.0 dl 73%
Basilika 4.0 kvistar 0%
Pudersocker 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (5 min )
- Skölj och snoppa jordgubbarna. Repa av basilikabladen från stjälkarna.
- Lägg upp i djupa tallrikar och häll på vispgrädde.
- Tillsätt basilika och ströa pudersocker över.
Kockens kommentar
Barn är sällan förtjusta i basilika, men för vuxna ger det en extra piff till anrättningen. Om man så önskar kan man lättvispa grädden med lite socker tillsatt.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)