
Rabarber på höjden
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 13
Recept: 4352 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 5 tim )
- Blanda fanta, socker, kanelstång, anis, nejlikor, vaniljstång och portvin. Koka upp och sjud på lägsta värme i 10 minuter.
- Skär rabarber i 5 centimeter långa bitar och sänk ner dem i lagen. Låt dem sjuda i 5 minuter.
- Häll rabarber och lag i en skål. Täck med plastfolie och låt stå över natten att marinera.
- Vispa grädden fast.
- Bygg ett torn, där kex och rabarber varvas. Toppa med vispad grädde. Häll sockerlagen runt om. Servera.
Kockens kommentar
Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njurproblem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)