Falulåda deluxe
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Falulåda deluxe

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 699

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2796 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 375 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis. Mosa.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skiva leverpastej. Ta av skinnet och skiva falukorv. Skiva tomater. Riv ost.
  4. Smörj en ugnssäker form med matfett. Lägg potatismoset i botten av formen. Lägg på leverpastej, falukorv och tomater. Salta och peppra.
  5. Blanda grädde och senap i en skål och vispa ner ägg. Häll smeten i formen. Strö över riven ost.
  6. Sätt in i ugn 20-25 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagad potatismos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem