
Aprikosfyllda småkakor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 89

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2219 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Rör socker och smör poröst. Tillsätt honung och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt detta och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen, lägg i kyl cirka en timme.
- Förvärm på ugnen 175°C.
- Fyllning: Koka upp aprikoser, vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda tills nästan allt vatten kokat bort. Kör blandningen i en mixer till en slät smet.
- Forma: Ta ut degen från kylen. Dela den i 2 delar. Kavla ut delarna på mjölat bakbord till rektanglar cirka 10x30 centimeter. Bred ut fyllningen som en sträng i mitten av varje rektangel.
- Vik först över ena långsidan mot mitten och sedan den andra långsidan mot mitten så att skarvarna ligger omlott. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem i cirka 2,5 centimeter breda bitar.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk