Aprikosfyllda småkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Kakor: 25

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aprikosfyllda småkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 89

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2219 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 50 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Rör socker och smör poröst. Tillsätt honung och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt detta och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen, lägg i kyl cirka en timme.
  2. Förvärm på ugnen 175°C.
  3. Fyllning: Koka upp aprikoser, vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda tills nästan allt vatten kokat bort. Kör blandningen i en mixer till en slät smet.
  4. Forma: Ta ut degen från kylen. Dela den i 2 delar. Kavla ut delarna på mjölat bakbord till rektanglar cirka 10x30 centimeter. Bred ut fyllningen som en sträng i mitten av varje rektangel.
  5. Vik först över ena långsidan mot mitten och sedan den andra långsidan mot mitten så att skarvarna ligger omlott. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  7. Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem i cirka 2,5 centimeter breda bitar.

Alternativ

Lingon- och kardemummasnittar

Sega chocolate chip cookies

Nynäskakor

Wienerstänger

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem