
Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 681

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2722 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Äpple utan skal 1.0 styck 2%
Karljohansvamp 200.0 gram 3%
Smör till stekning 1.0 msk 4%
...
![]()
Skapat av
Tommy Myllymäki
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 125°C. Krydda hjortstek med salt och peppar. Hetta upp smör i stekpanna. Lägg i timjankvist. Stek hjorten gyllene runt om.
- Lyft upp steken och stick in en termometer till mittten av köttet. Stek färdig i ugnen till en innertemperatur på 54°C, 30 40 minuter. Låt vila 15 minuter innan servering.
- Skala och skär ner selleri. Koka upp selleri och vatten. Tillsätt grädde och koka sellerin är mjuk. Mixa i en blender bara sellerin med lite av vätskan och smör, precis så att mixern orkar driva runt. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt.
- Koka ihop vatten och fond med gelé, fänkålsfrö och vinäger till god smak. Red av med maizena. Smaka av med salt och mycket svartpeppar.
- Skär ner äpple och svamp. Stek gyllene i smör. Krydda med salt och peppar.