
Krämig viltskavsgratäng
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2947 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Förbered: Lättina viltskav och tranbär. Det tar cirka en halvtimme. Rensa och skiva svamp. Hacka timjan och blanda med socker och tranbär. Skala och skiva rotselleri tunt.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Svamp: Kantareller steks i torr panna tills de slutat släppa fukt i pannan. Champinjoner behöver inte torrstekas. Tillsätt smör och stek svampen i cirka 5 minuter tills den fått lite färg. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
- Skav: Tillsätt extra smör och bryn skaven i 5 minuter utan att bränna. Salta och peppra.
- Kärna ur äpplena och skiva tunt.
- Gratäng: Smöra en ugnssäker form. Bred ut rotsellerin i botten på formen. Varva svamp, skav och äpple ovanpå. Grovriv cheddarost över gratängen. Slå på grädde. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Ta ut formen och slå på de sockrade tranbären. Servera.