Stuvade rotfrukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stuvade rotfrukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 1

Recept: 931 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 263 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Ansa grönsaker och rotfrukter. Skär purjon i tunna skivor och övrigt i små tärningar. Lägg ärter och paprika åt sidan.
  2. Häll vattnet i en stor kastrull, tillsätt fond, rotfrukterna och purjon. Koka dem tills de mjuknat i cirka 10 minuter. Ta ur rotfrukterna och låt dem rinna av väl. Sila vätskan i en bunke.
  3. Smält lite smör i stekkastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt grädde och rotfruktsspadet. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Tillsätt mer vatten eller matlagningsmjöl för önskad konsistens.
  4. Blanda rotfrukter med grönsakerna och häll på såsen i lagom mängd.
  5. Värm på och smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Passar bäst till kött, men kan även fungera till fisk.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem