
Stuvade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 1
Recept: 931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så stuvar man > Äts ej
Så kokas rotfrukter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Ansa grönsaker och rotfrukter. Skär purjon i tunna skivor och övrigt i små tärningar. Lägg ärter och paprika åt sidan.
- Häll vattnet i en stor kastrull, tillsätt fond, rotfrukterna och purjon. Koka dem tills de mjuknat i cirka 10 minuter. Ta ur rotfrukterna och låt dem rinna av väl. Sila vätskan i en bunke.
- Smält lite smör i stekkastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt grädde och rotfruktsspadet. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Tillsätt mer vatten eller matlagningsmjöl för önskad konsistens.
- Blanda rotfrukter med grönsakerna och häll på såsen i lagom mängd.
- Värm på och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Passar bäst till kött, men kan även fungera till fisk.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)