
Torskfilé provencal med potatis- och grönsaksblandning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2176 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor.
- Blanda potatisskivorna med 2 msk olivolja, salt och peppar.
- Lägg potatisen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 225 grader.
- Skiva zucchinin i 1 cm tjocka skivor, dela paprikan och rödlöken i ca 3x3 cm bitar.
- Salta och peppra zucchiniskivorna, paprikan och rödlöken.
- När potatisen har stekts i 10 min i ugnen så blandar du grönsakerna med potatisen.
- Stek i ytterligare ca 10-15 min eller tills potatisen fått fin färg och är mjuk inuti.
- Lägg fiskfiléerna bredvid varandra i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
- Sås - Vispa ägget och rör i créme fraiche, pressad vitlök och hackad persilja.
- Häll såsen över fisken. Stek i ugnen på 225 grader ca 15 min eller tills att fisken är
ca 45-50 grader i mitten. - Servera med potatis- och grönsaksblandningen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)