Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2767 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och skär rödbetor och lök i små bitar.
- Värm rapsolja i en gryta. Fräs rödbetor och lök i ett par minuter. Rör i matkorn, vatten och buljongtärning. Låt koka under lock cirka 20 minuter. Eller tills all vätska kokat in. Rör om då och då.
- Lax: Lägg lax i smord ugnsfast form. Krydda med rosmarin och svartpeppar efter smak. Stek fisken i ugnen 12-15 minuter.
- Lättkoka haricots verts någon minut. Servera med fisken och kornotton.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)