
Hickorygrillade kycklingfiléer med bön- och mangosallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1637 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Tänd grillen. Gnid in kyckling med hickorykrydda.
- Sallad: Skölj av bönorna i kallt vatten, låt rinna av i sil. Strimla salladslök. Skala mango och skär i klyftor. Fördela spenatblad, salladslök och bönor på ett stort fat. Toppa med mangoklyftor.
- Dressing: Finhacka vitlök, koriander och chili. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
- Grilla kycklingen cirka 6 minuter på varje sida.
- Servera kycklingen till salladen. Droppa över dressing. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Hickerykrydda kan vara svår att få tag på. Den går att ersätta med annan rökig krydda. Har man tillgång till hickoryvirke kan sådana flis eller bitar läggas på glöden. Ett annat alternativ är alspån = alspånsrökt. Läs mer > Brännved.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel