
Utbankad grillad kycklingfilé med citronsmör och sparris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1713 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Skala och förkoka vit sparris i lättsockrat vatten. Droppa olivolja över, och täck med plastfilm. Görs gärna dagen innan.
- Rör smör, citronsaft och citronskal fluffigt, gärna med stavmixer. Ställ svalt till servering.
- Halvera eller klyfta tomater. Banka ut kycklingfilé till ½ - 1 cm tjocklek. Krydda med paprika och grillkrydda. Tänd grillen.
- När du har en bra grillglöd: Börja att grilla sparrisen runt om. Lägg åt sidan. Pensla kycklingfiléerna med olja. Grilla cirka 2 minuter på var sida. Avsluta med att grilla tomaterna lätt.
- Servera med citronsmör. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Använd gärna tomater i olika färger.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel