
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 1
Recept: 808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )
- Skär laxen i bitar. Lägg över i en skål. Riv grönt limeskal.
- Blanda tamari med saften av lime, limeskal och sambal oelek. Häll det över laxen. Låt marinera i cirka 1,5 timme.
- Ta ur laxen ur marinaden. Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme. Halstra (stek utan fett) laxen lätt på båda sidorna.
- Fördela sallat och groddar på tunnbröd. Lägg på lax och strö sesamfrön över.