
Flatålsmacka med äggröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1584 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 18%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Häll i ägg, mjölk, klippt gräslök och lite salt. Rör om hela tiden med trägaffel i botten tills ägget "stannat sig". Tag av pannan från plattan.
- Lägg ålskivor på brödet. Brödet behöver inte smöras, för ålen är i sig mycket fet.
- Garnera med äggröra och paprikaskiva.
Kockens kommentar
Flatål är ål som plattats ut i stället för att vara naturligt rund. Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.