Flatålsmacka med äggröra
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Hotade fiskarter >

 

 

Så röks fisk >

 

 

Om rökning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Flatålsmacka med äggröra

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 18%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 155 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hotade fiskarter > %

Så röks fisk > Äts ej

Om rökning > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Häll i ägg, mjölk, klippt gräslök och lite salt. Rör om hela tiden med trägaffel i botten tills ägget "stannat sig". Tag av pannan från plattan.
  2. Lägg ålskivor på brödet. Brödet behöver inte smöras, för ålen är i sig mycket fet.
  3. Garnera med äggröra och paprikaskiva.

Kockens kommentar

Flatål är ål som plattats ut i stället för att vara naturligt rund. Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem