
Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 485

GBR (GI) / port: 23
Recept: 1940 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet i durkslag. Skölj i kallt vatten och låt svalna om salladen skall serveras kall. - Ansa och tunnskiva purjolök.
Skiva de soltorkade tomaterna.
Blanda med pastan.
Tillsätt pesto och rör om.
Peppra rikligt.
Garnera med ärtskott.
Serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Om man vill mildra purjolöksmaken kan man förvälla den hastigt i kokande vatten, eller lättsteka i högst en minut på medelhög värme i lite matfett.