Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pastasåser >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 22

Recept: 3279 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 405 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pastasåser > Äts ej

Om pasta > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Koka upp en stor kastrull med pastavatten. Skala och hacka vitlök. Krossa chili. Hacka sardeller. Rör ihop sardellerna med smör. Riv hårdost.
  2. Fräs vitlöken och chilin i olja. Häll i tomater. Låt koka i 15 minuter. Montera i (tillsätt i klickar) sardellsmöret.
  3. Koka pasta enligt instruktioner på paketet. Vänd ner pastan i pastasåsen. Strö över riven hårdost.

Kockens kommentar

Sugo all´Arrabbiata (it. arrabbiature = ilska, vrede) är en kryddstark pastasås som traditionellt består av tomater, vitlök, röd chilipeppar och olivolja. Garneras med persilja och pecorinoost. Namnet syftar på chilipepparns "ilska". Serveras vanligen med penne. Såsen finns att köpa på burk i svenska butiker. Läs mer > Om pastasåser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem