Parmainlindad fläskfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Parmainlindad fläskfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2177 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 447 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Putsa sparris, skär bort torra ändstumpar.
  3. Gnid in fläskfilén med matolja. Salta och peppra. Linda parmaskinka runt filén.
  4. Häll lite olja i en ugnssäker form. Lägg i fläskfilén. Stick in stektermometer. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
  5. Ta ut formen efter 15 minuter och lägg på sparrisen. Ringla över lite olivolja. Sätt in igen tills filén fått innertemperatur 65°C. Ta ut och lägg upp.

Kockens kommentar

Önskas sås, använd den heta ugnsformen.
Tillsätt grädde och lite kalvfond. Rör om. Önskas tjockare sås vispa ner lite matlagningsmjöl.

Alternativ

Salviastekt fläskfilé

Kantarellbakad fläskfilé

Chevregratinerad fläskfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem