Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1236 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 29%
Fett: 2%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så saltas, rimmas kött > Äts ej
Så saltar, rimmar man > Äts ej
Så lagas nötrulle > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Svenskt Kött
Tillagning (4 tim + 48 tim )
Koka upp vatten och salt. Häll saltlagen kokhet över köttet. Se till att köttet är täckt av lagen. Låt det stå kallt ett par dygn.
Koka upp kött med lag och låt sjuda på låg värme 3 ½−4 timmar. Prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom när köttet är klart.
Ta av kastrullen från värmen och låt rullen svalna i lagen. Kyl sedan. Skär i tunna skivor före servering.