
St. Patricks Corned Beef and Cabbage, kokt oxbringa med kål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 573

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så kokas oxbringa > Äts ej
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim + 3 tim )
Se film, klicka på "Food Wishes" under bilden.
- Skölj bringan ordentligt. Lägg köttet i rymlig gryta och täck med vatten.
- Koka upp och skumma av väl (Läs mer > Så skummar man).
- Ansa och grovskär lök, morötter och selleri. Tillsätt detta, pepparkorn, lagerblad och salt (inget salt om köttet är rimmat).
- Låt köttet sjuda (lättkoka) under lock i cirka 3 timmar tills det går lätt att sticka in en gaffel.
- Borsta ren eller skala potatis. Halvera stora potatisar. Dela vitkålshuvudet och skär bort rotstocken. Dela i stora bitar. Tillsätt potatis och kål i grytan den sista halvtimmen av koket. Lägg på lock och koka färdigt.
- Ta upp köttet och låt vila en stund. Skär bort ytligt fett. Skiva och servera med potatis och kol från grytan.