Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 289

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1155 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Koka haricots verts i lättsaltat vatten. Spola av med kallt vatten i ett durkslag.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Häll i burktomater. Krydda med timjan, salt och peppar. Koka cirka 10 minuter tills såsen blir tjock.
- Vispa ägg, ost, basilika och persilja. Blanda sedan med tomatröran. Vänd ner bönorna. Lägg i en smord form. Grädda i ugnen 50-60 minuter. Servera ljummen.