Flädermousse med mandelrabarber
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Flädermousse med mandelrabarber

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 449

GBR (GI) / port: 2

Recept: 5385 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 212 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Patrik Fredriksson, Kocklandslaget

Tillagning (45 min )

  1. Mousse: Vispa kesella, färskost, florsocker och limejuice. Vispa grädde.
  2. Häll saft och brännvin i en kastrull. Sätt på låg värme. Smält gelatinblad i fläderblandningen. Rör ner blandningen i kesellamixen. Vänd därefter ner i grädden. Ställ kallt.
  3. Förvärm ugnen på 180°C.
  4. Kör mandelmassa och smör i en matberedare till en slät massa. Tillsätt därefter ägg, ett i taget. Bred ut massan på en plåt och baka i ugn i 8–10 minuter.
  5. Tillbehör: Skär en skåra i vaniljstång på längden. Skrapa ut frön. Skär rabarber i lämplig storlek. Koka citronjuice och socker till en gyllenbrun karamell. Tillsätt vatten och den urskrapade vaniljstången. Sänk värmen och koka rabarbern tills den känns mogen. Ställ kallt.
  6. Servera: Lägg upp i portionsglas strax innan servering. Kan även serveras med jordgubbs- och/eller youghurtsorbet samt några honungsrostade mandlar.

Kockens kommentar

Recept skapat av Patrik Fredriksson konditor i kocklandslaget.

Mousse (fr. = mossa, i matsammanhang = skum, mousser = skummande, mousseline = mousse­liknande). Alltså något som är luftigt, skumliknande och kan avse såväl dryck, maträtt som dessert. Läs mer > Om mousse.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem