
Flädermousse med mandelrabarber
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 449

GBR (GI) / port: 2
Recept: 5385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 13%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om mousse > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Patrik Fredriksson, Kocklandslaget
Tillagning (45 min )
- Mousse: Vispa kesella, färskost, florsocker och limejuice. Vispa grädde.
- Häll saft och brännvin i en kastrull. Sätt på låg värme. Smält gelatinblad i fläderblandningen. Rör ner blandningen i kesellamixen. Vänd därefter ner i grädden. Ställ kallt.
- Förvärm ugnen på 180°C.
- Kör mandelmassa och smör i en matberedare till en slät massa. Tillsätt därefter ägg, ett i taget. Bred ut massan på en plåt och baka i ugn i 8–10 minuter.
- Tillbehör: Skär en skåra i vaniljstång på längden. Skrapa ut frön. Skär rabarber i lämplig storlek. Koka citronjuice och socker till en gyllenbrun karamell. Tillsätt vatten och den urskrapade vaniljstången. Sänk värmen och koka rabarbern tills den känns mogen. Ställ kallt.
- Servera: Lägg upp i portionsglas strax innan servering. Kan även serveras med jordgubbs- och/eller youghurtsorbet samt några honungsrostade mandlar.
Kockens kommentar
Recept skapat av Patrik Fredriksson konditor i kocklandslaget.Mousse (fr. = mossa, i matsammanhang = skum, mousser = skummande, mousseline = mousseliknande). Alltså något som är luftigt, skumliknande och kan avse såväl dryck, maträtt som dessert. Läs mer > Om mousse.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)