Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 1
Recept: 664 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Paprika röd 0.5 styck 3%
Jalapeno inlagd skivad 1.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning
- Dela, skala och tärna avokado. Lägg i skål. Pressa över limejuice. Häll på olja.
- Hacka koriander. Dela tomaterna och ta bort det lösa innanmätet. Tärna det fasta köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka paprika och jalapeno. En del kärnor får gärna följa med för att ge anrättningen mexikansk hetta. Blanda ingredienserna i en skål.
- Blanda ner avokadon försiktigt i den andra skålen.
- Salsan passar bra att ätas tillsammans med majschips (nachos), eller som tillbehör till kött.
Kockens kommentar
Avokadon bör inte vara för lösa, overmogna för då blir salsan geggig. Skall anrättningen tillredas i förväg blandas avokadon först in straxt före serveringen. Citron på avokado förhindrar att köttet mörknar.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)