Avokadosalsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Paprika röd

0.5 

styck

Jalapeno inlagd skivad

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Avokadosalsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 1

Recept: 664 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 663 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 0.5 styck 3%

Jalapeno inlagd skivad 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning

  1. Dela, skala och tärna avokado. Lägg i skål. Pressa över limejuice. Häll på olja.
  2. Hacka koriander. Dela tomaterna och ta bort det lösa innanmätet. Tärna det fasta köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka paprika och jalapeno. En del kärnor får gärna följa med för att ge anrättningen mexikansk hetta. Blanda ingredienserna i en skål.
  3. Blanda ner avokadon försiktigt i den andra skålen.
  4. Salsan passar bra att ätas tillsammans med majschips (nachos), eller som tillbehör till kött.

Kockens kommentar

Avokadon bör inte vara för lösa, overmogna för då blir salsan geggig. Skall anrättningen tillredas i förväg blandas avokadon först in straxt före serveringen. Citron på avokado förhindrar att köttet mörknar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem