
Friterade torskkinder
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1153 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friterar man > Äts ej
Så friteras fisk > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Panering: Vispa ägg. Häll upp mjöl, ägg och ströbröd på varsin talltik. Vänd fisk i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
- Värm oljan till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera cirka 5 minuter. Ta upp med hålslev. Lägg på hushållspapper för fettavrinning. Fritera persiljeblad cirka 30 sekunder (se recept via länk nedan).
- Bred ost på brödskivor. Lägg kinderna ovanpå. Garnera med friterad persilja.
Kockens kommentar
Torskkind är en underskattad delikatess. Ta alltid tillvara på den, även på andra fiskar. Rå kan med fördel paneras och stekas eller friteras. Torskkind i butik kommer oftast från stora torskar och är 5-7 centimeter långa och väger då cirka 80 gram styck (50-125 gram). Kinderna har ett kortfibrigt kött som ger fast konsistens med visst tuggmotstånd, efter tillagning liknande köttet i pilgrimsmusslor eller krabbklor. Förekommer mycket sällsynt i butik. Kan beställas hos fiskspecialister. Fryst kan köpas via Internet.Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kind i receptet med panering och fettupptag väger tillagad 85 gram per portion, varav panering 15%. Energimängd 120 Kcal, varav 48% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.