
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Salladskapris 12.0 styck 1%
Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Dela upp torsk i portionsbitarbitar. Stick in termometer i torskens mitt. Sjud i en kastrull med saltat vatten till en innertemperatur på 40°C. Låt svalna.
- Koka ägg. Koka potatis. Låt båda svalna. Skär upp sidfläsk i tärningar. Stek fläsket knaprigt. Låt svalna. Hacka gräslök. Riv pepparrot. Dela kapris på längden.
- Bred färskost på rågbröd. Skiva över potatisen. Bryt torsken i bitar. Dela ägg. Fördela över rågbröden. Toppa med resterande ingredienser.