
Filodegsrullar med quornfärs och myntayoghurt (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 3121

GBR (GI) / port: 196
Recept: 3121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Tina quornfärsen. Skala och finhacka gul lök. Skala och pressa vitlök. Hacka eller strimla persilja och mynta. Olja in en ugnsplåt. Sätt ugn på 200ºC.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme och fräs lök och vitlök mjuk, utan att bränna. Tillsätt quornfärs och spiskummin. Stek i ett par minuter. Rör ner ägg och bladpersilja. Salta.
- Lägg två filodegsark på varandra. Lägg på färsblandning. Vik in kanterna och rulla ihop. Pensla med rapsolja. Lägg över på smord ugnsplåt. Gör nästa.
- Sätt in i ugn cirka 5 minuter tills degen svällt upp och fått fin färg.
- Blanda youghurt med mynta. Salta.