Marinerad björnytterfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lagerblad

2.0 

blad

Mjölk

3.0 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marinerad björnytterfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1433 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 281 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Mjölk 3.0 dl Äts ej

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (3 tim 30 min + 24 tim )

  1. Marinering dag 1-2: Finhacka dragon. Skala och finhacka lök, vitlök, morot. Skiva selleri tunt.
    Lägg kött och alla marinadingredienser i en plastpåse. Stäng påsen och lägg i en bunke, som ställs i kylskåp 1-2 dygn. Vänd köttet i bunken några gånger.
  2. Dag 2-3 Tillagning: Sätt ugn på 150°C.
  3. Ta ut köttet och torka av det med hushålls­papper. Salta, peppra köttet. Lägg åt sidan. Skala och grovhacka lök och morötter. Skiva selleri.
  4. Smöra en ugnsäker form och lägg ner kött och grönsaker. Tillsätt vin. Täck över med aluminiumfolie och ställ mitt i ugnen i 3 timmar. Se till att det inte kokar torrt, utan tillsätt vin eller vatten vid behov.
  5. Laga under tiden tillbehör.

Kockens kommentar

I den mån man kan hitta björnkött i någon specialistbutik, så är det ett väldigt dyrt kött. Enligt Menyse´s uppfattning är björnkött inte värt priset.

Passar till

Hjorttronvinsås

Pressad kokt potatis

Alternativ: Björnköttbullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem