Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnstekt fläskfilé med kålrot

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1085 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 280 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Putsa köttet. Torka av. Salta och peppra runt om.
  3. Skala och tärna kålrot.
  4. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg i en ugnsfast form.
  5. Bryn kålroten i smör tills den har blivit gyllenbrun. Lägg kålroten runt köttet i formen. Häll över överblivet fett från stekpannan.
  6. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in ugnen. Stek till 62-65°C, cirka 1 timme.
  7. Skiva köttet. Lägg upp tillsammans med kålroten och servera.

Kockens kommentar

Portionsvikt på 300 gram är en lätt måltid.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem