
Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1085 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Putsa köttet. Torka av. Salta och peppra runt om.
- Skala och tärna kålrot.
- Bryn köttet runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg i en ugnsfast form.
- Bryn kålroten i smör tills den har blivit gyllenbrun. Lägg kålroten runt köttet i formen. Häll över överblivet fett från stekpannan.
- Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in ugnen. Stek till 62-65°C, cirka 1 timme.
- Skiva köttet. Lägg upp tillsammans med kålroten och servera.
Kockens kommentar
Portionsvikt på 300 gram är en lätt måltid.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv