
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 80°C.
- Tomater: Dela tomater. Krydda med salt och socker. Lägg på en plåt. Ställ in i ugnen cirka 2 timmar.
- Aubergine: Tag ut tomaterna. Höj temperaturen till 200°C. Skär aubergine i kvartar. Ringla över matolja. Krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt. Baka i ugnen cirka 25 minuter.
- Salsa: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Slå på krossade tomater och kalvbuljong. Låt koka ihop något.
- Filé: Bryn fläskfilé på medelvärme runt om i olja. Slå på tomatsåsen. Lägg på ett lock. Koka på låg temperatur cirka en halvtimme till kärntemperatur 63-70°C.
- Tag upp köttet. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv