Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 491 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 80°C.
  2. Tomater: Dela tomater. Krydda med salt och socker. Lägg på en plåt. Ställ in i ugnen cirka 2 timmar.
  3. Aubergine: Tag ut tomaterna. Höj temperaturen till 200°C. Skär aubergine i kvartar. Ringla över matolja. Krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt. Baka i ugnen cirka 25 minuter.
  4. Salsa: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Slå på krossade tomater och kalvbuljong. Låt koka ihop något.
  5. Filé: Bryn fläskfilé på medelvärme runt om i olja. Slå på tomatsåsen. Lägg på ett lock. Koka på låg temperatur cirka en halvtimme till kärntemperatur 63-70°C.
  6. Tag upp köttet. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem