Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2726 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 404 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 130°C.
  2. Skala och skiva potatis i ½-centimeter tjocka skivor. Lägg i vatten för att skölja av stärkelse.
  3. Aromsmör: Finhacka persilja och vitlök. Mjukrör smör. Blanda med persilja och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Rulla in i smörpapper. Ställ i kyl.
  4. Reducera: Koka ner kalvbuljong till halv mängd. Används koncentrat halveras vattenmängden.
  5. Bryn: Krydda fläskfilé med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet runt om. Lägg i en form.
  6. Stick i en stektermometer. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter till kärntemperaturen 63-70°C. Tag ut och låt vila.
  7. Stek potatisen i smör tills den får färg och är klar. Salta och peppra. Lägg upp på fat.
  8. Höj temperaturen i ugnen till 175°C.
  9. Skiva köttet. Lägg ovanpå potatisen. Slå över den reducerade kalvfonden. Skiva vitlökssmöret och lägg på. Sätt in i ugnen cirka 5 minuter. Tag ut och servera genast.

Kockens kommentar

Gör man denna rätt på oxfilé heter den cour de filet provencale och sägs härstamma från den store Julius Carlssons tid på Bacchi Vapen i Stockholm.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem