Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2611 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 472 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min + 10 tim )

  1. Putsa fläskfilé. 
  2. Marinad: Finhacka chili. Riv skalet på citron. Hacka persilja. Blanda med yoghurt, svartpeppar och hackad persilja. Gnid in fläskfilen med yoghurten. Ställ in i kyl över natten.
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Tillbehör: Rör ihop smör och pressad vitlök.
  5. Borsta sötpotatis. Dela och lägg på en plåt. Lägg på lite av vitlökssmöret. Salta. Sätt in i ugnen 20-30 minuter beroende på storlek.
  6. Filé: Lägg samtidigt fläskfilen på en smord plåt. Salta. Stick in en termometer till mitten av köttet. Ställ in i ugnen. När termometern står på 63-70°C är den klar.
  7. Servera med sötpotatisen och resten av vitlökssmöret.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem