
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2611 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 10 tim )
- Putsa fläskfilé.
- Marinad: Finhacka chili. Riv skalet på citron. Hacka persilja. Blanda med yoghurt, svartpeppar och hackad persilja. Gnid in fläskfilen med yoghurten. Ställ in i kyl över natten.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Tillbehör: Rör ihop smör och pressad vitlök.
- Borsta sötpotatis. Dela och lägg på en plåt. Lägg på lite av vitlökssmöret. Salta. Sätt in i ugnen 20-30 minuter beroende på storlek.
- Filé: Lägg samtidigt fläskfilen på en smord plåt. Salta. Stick in en termometer till mitten av köttet. Ställ in i ugnen. När termometern står på 63-70°C är den klar.
- Servera med sötpotatisen och resten av vitlökssmöret.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv