Hemlagad grillad lammkorv
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Schalottenlök finhackad

1.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Oliver svarta avrunna

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad grillad lammkorv

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 1205

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4820 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 19%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 504 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Schalottenlök finhackad 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Oliver svarta avrunna 50.0 gram 1%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min + 24 tim )

  1. Finhacka bacon, vitlök och chili. Blanda alla ingredienser till korven utom fjälster.
  2. Stoppa korv: Skölj korvfjälster i rikligt med vatten. Knyt ihop ena ändan. Stoppa korven med en korvstoppare (korvspruta), eller en rejäl spritspåse Fördela smeten jämt och fyll inte för hårt. Knyt ihop. Man behöver vara två för detta arbete.
  3. Plasta in och ställ i kylen över natten för att smeten ska få mogna.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Tillbehör: Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
  6. Hacka oliver och schalottenlök och fräs det i olivolja.
  7. Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
  8. Tänd grillen. Lägg på korven och stek den klar.

Kockens kommentar

Nitritsalt är vanligt bordssalt som blandas med natriumnitrit. Saltet konserverar och gör köttet rödare. Det går att köpa på nätet eller prata med charken i närmaste livsmedelsäffär.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem