
Hemlagad grillad lammkorv
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 1205

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4820 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 19%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Schalottenlök finhackad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 1%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (40 min + 24 tim )
- Finhacka bacon, vitlök och chili. Blanda alla ingredienser till korven utom fjälster.
- Stoppa korv: Skölj korvfjälster i rikligt med vatten. Knyt ihop ena ändan. Stoppa korven med en korvstoppare (korvspruta), eller en rejäl spritspåse Fördela smeten jämt och fyll inte för hårt. Knyt ihop. Man behöver vara två för detta arbete.
- Plasta in och ställ i kylen över natten för att smeten ska få mogna.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tillbehör: Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
- Hacka oliver och schalottenlök och fräs det i olivolja.
- Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
- Tänd grillen. Lägg på korven och stek den klar.
Kockens kommentar
Nitritsalt är vanligt bordssalt som blandas med natriumnitrit. Saltet konserverar och gör köttet rödare. Det går att köpa på nätet eller prata med charken i närmaste livsmedelsäffär.