
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 425

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1699 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Laga i kapprock > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim + 30 min )
- Tänd en brasa ute eller i öppna spisen.
- Strimla morot, selleri, lök, purjolök och grovhacka örtkryddorna. Rensa gäddan men behåll huvudet. Salta och peppra i buken och stoppa in alla ingredienser där samt en stor klick smör.
- Smöra, salta ett bakplåtspapper. Rulla in gäddan i pappret. Linda in paketet med en 8-10 lager fuktat tidningspapper.
- Maka undan ved i brasan. Lägg paket i askan, maka tillbaka glöd, lägg på ved. Låt ligga i 35-40 minuter.
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Veckla ut fisken ur pappret, dra av skinnet. Garnera med örtkrydda.
Kockens kommentar
De flesta rundfiskarna tillagas på detta sätt.
Kapprock är ett gammal term för ytterrock. Gastronomiskt innebär "i kapprock" att tillaga något i ett hölje till exempel inlindat i (smör-)papper eller aluminiumfolie. Ett bra sätt att tillaga ömtåliga varor som fisk och grönsaker, som blir mer kokt än stekt. Läs mer > Laga i kapprock.