
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 0
Recept: 8062 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Aim´em" under bilden.
- Grill: Arrangera grillen för indirekt värme 135-150ºC. En aluminiumform med vatten ställs vid sidan om glödhärden under gallret där köttet placeras. Läs mer > Så grillas kött.
- Kött: Karrén skall ha fettkappa. Ansa köttet enligt filmen.
- Marinad: Sila italiensk dressing. Lägg resterna i silen i en skål. Blanda dressingvätskan med lika mycket äppeljuice. Tillsätt grillkrydda. Injicera vätskan i köttet med en köttspruta.
- Panering: Blanda senap med dressingresterna som silats av, juice, salt och peppar. Gnid in köttet med "rubben". Strö över grillkrydda.
- Grilla: Lägg köttet på indirekt värme ovanför vattenformen. Stäng locket och grilla köttet till kärntemperatur 70-75°C. Det tar 2-3 timmar. Pensla köttet några gånger med äppeljuice.
- Garnering: Ta ut köttet. Lägg i aluminiumform. Strö över farinsocker. Lägg på klickar med smör. Ringla över honung, tigersås (eller annan sötsyrlig chilisås) och BBQ-sås. Packa in kött och form med folie. Ställ tillbaka på grillen i ytterligare 1 timme till kärntemperatur 85-90°C.