
Red velvet cake, röd sammetstårta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 374

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 6
Recept: 8052 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 25%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
Se film, klicka på "Home Cooking" under bilden ovan.
- Förvärm ugnen på 180°C. Smöra springform.
- Smet: Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Vispa smöret smuligt. Tillsätt socker och sedan ett ägg i taget under vispning. Tillsätt olja, vinäger, vanilj och mjölk. Vispa samman till slät smet.
- Vispa ner mjölblandningen lite i taget. Vipa till jämn smet. Häll hälften av smeten i springform.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 min. Testa med sticka som skall vara torr för klar kaka.
- Ta ut och låt vila 10 minuter. Grädda nästa sats. Skär av lite av kakans ovansida för att få jämnare yta. Avskuren kaka smulas och används till garnering.
- Frosting (glasyr): Mixa/vispa philadelphiaost med florsocker och vanilj. Vispa grädden fast (läs mer > Så vispas grädde). Vänd försiktigt ner grädden i ostmixet (läs mer > Så vänder man ner).
- Tårta: Bred frosting på den ena kakan, lägg på den andra och bred på frosting på ovansidan och runt om. Använd en tårtpalett. Garnera med smulad kaka.