Red velvet cake, röd sammetstårta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Kockskolan:

 

Så vispas grädde >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Red velvet cake, röd sammetstårta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 374

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 6

Recept: 8052 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 25%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 215 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så vispas grädde > Äts ej

Så vänder man ner > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

Se film, klicka på "Home Cooking" under bilden ovan.

  1. Förvärm ugnen på 180°C. Smöra springform.
  2. Smet: Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt.
  3. Vispa smöret smuligt. Tillsätt socker och sedan ett ägg i taget under vispning. Tillsätt olja, vinäger, vanilj och mjölk. Vispa samman till slät smet.
  4. Vispa ner mjölblandningen lite i taget. Vipa till jämn smet. Häll hälften av smeten i springform.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 min. Testa med sticka som skall vara torr för klar kaka.
  6. Ta ut och låt vila 10 minuter. Grädda nästa sats. Skär av lite av kakans ovansida för att få jämnare yta. Avskuren kaka smulas och används till garnering.
  7. Frosting (glasyr): Mixa/vispa philadelphiaost med florsocker och vanilj. Vispa grädden fast (läs mer > Så vispas grädde). Vänd försiktigt ner grädden i ostmixet (läs mer > Så vänder man ner).
  8. Tårta: Bred frosting på den ena kakan, lägg på den andra och bred på frosting på ovansidan och runt om. Använd en tårtpalett. Garnera med smulad kaka.

Kockens kommentar

Tårtan har sitt ursprung från Maryland, USA i början av 2000-talet. En föregångare var "Devils food cake", där skillnaden dem emellan främst är att denna tårta använder kakao i stället för choklad i föregångaren. Under krigs- och depressionsåren användes rödbetor till att färga bakverket. Tårtan var välkänd dessert på Waldorf-Astoria Hotel i New York på den tiden. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem