Glaserad chokladtårta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Så smälts choklad >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Glaserad chokladtårta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 435

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 34%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 130 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så smälts choklad > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Tårtbotten: Smula/mixa kexen och blanda med smör och socker. Pressa ut degen i pajformen. Sätt in i ugn cirka 10 minuter tills fast. Ta ut och låt svalna i 15-20 minuter.
  3. Fyllning: Finhacka choklad och lägg i bunke. Koka upp grädde och häll det över chokladen. Låt stå i 5 minuter. Rör om till jämn smet.
  4. Vispa samman ägg, vanilj och salt i en skål. Rör ned det i chokladsmeten. Häll smeten i pajformen. Sätt in i ugnen 20-25 minuter tills fyllningen stelnat 7-8 centimeter från kanten, men så att centrum fortfarande är lite lös. Centrum kommer att stelna under viloperioden. Låt stå i sin form cirka 1 timme tills kall.
  5. Glasyr: Finhacka choklad och lägg i bunke. Koka upp vatten eller använd kranvatten. Koka upp grädde och häll det över chokladen. Låt stå i 5 minuter.  Rör om till jämn smet. Rör samman med sirap och sedan varmt vatten. Låt svalna.
  6. Glasera: När glasyren håller 30-35°C är den klar att användas. Häll glasyren på tårtan och vicka på tårtan så att chokladen täcker hela ytan. Låt stå tills glasyren stelnat, det tar cirka 1 timme.

Kockens kommentar

Tårtan är bäst nybakad, men kan förberedas utan glasyr dagen innan och ställas kallt. Låt tårtan bli rumsvarm innan glasering. Har man inte majssirap kan man ta annan sirap. Lite olja eller annat fett i smält choklad gör smeten lösare (läs mer > Så smälts choklad).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem