
Glaserad chokladtårta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 435

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 34%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så smälts choklad > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tårtbotten: Smula/mixa kexen och blanda med smör och socker. Pressa ut degen i pajformen. Sätt in i ugn cirka 10 minuter tills fast. Ta ut och låt svalna i 15-20 minuter.
- Fyllning: Finhacka choklad och lägg i bunke. Koka upp grädde och häll det över chokladen. Låt stå i 5 minuter. Rör om till jämn smet.
- Vispa samman ägg, vanilj och salt i en skål. Rör ned det i chokladsmeten. Häll smeten i pajformen. Sätt in i ugnen 20-25 minuter tills fyllningen stelnat 7-8 centimeter från kanten, men så att centrum fortfarande är lite lös. Centrum kommer att stelna under viloperioden. Låt stå i sin form cirka 1 timme tills kall.
- Glasyr: Finhacka choklad och lägg i bunke. Koka upp vatten eller använd kranvatten. Koka upp grädde och häll det över chokladen. Låt stå i 5 minuter. Rör om till jämn smet. Rör samman med sirap och sedan varmt vatten. Låt svalna.
- Glasera: När glasyren håller 30-35°C är den klar att användas. Häll glasyren på tårtan och vicka på tårtan så att chokladen täcker hela ytan. Låt stå tills glasyren stelnat, det tar cirka 1 timme.