Ciderbräserad fläsklägg med rotmos och dijoncreme
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Creme fraiche

2.0 

dl

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ciderbräserad fläsklägg med rotmos och dijoncreme

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 553

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3317 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 709 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Creme fraiche 2.0 dl 19%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

...

Skapat av
Tryffelsvinet

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Sätt ugnen på 150-175 grader.
  2. Rör ihop ingredienserna till senapscremen. Ställ kallt.
  3. Smält smör i stekpanna och bryn fläskläggen tills fått fin färg. Salta och peppra. Flytta över läggen till gjutjärnsgryta.
  4. Skiva purjolök och morot grovt. Stek i fläskläggens stekflott tills grönsakerna fått färg. Häll grönsakerna (med flott!) i gjutjärnsgrytan.
  5. Täck fläskläggen med cider. Släng i vitlök och timjan. Ös köttet med cider. Sätt in grytan, med lock, i ugnen.
  6. Låt läggen bräsera i 2-3 timmar. Ös köttet ofta. Vänd gärna efter halva tiden. Låt köttet vila ca. 15 min när färdigt.
  7. Koka upp grönsaksbuljongen. Skala kålrot, morot och potatis. Skär i mindre bitar. Koka kålrot och morot i buljong i ca. 20 minuter. Lägg sedan i potatisen och koka tills potatisen blivit mjuk.
  8. Sila av buljong, spara. Mosa/mixa/stompa rotfrukterna. Sätt moset på varm platta och vispa till önskad konsistens. Tillsätt ev. lite buljong.
  9. Bena ur och skiva upp fläskläggen. Servera med rotmos, senapscreme och ciderbräserade grönsaker.

Kockens kommentar

Kokt fläsklägg med rotmos är en svensk klassiker. I detta recept har jag dock valt att låta bräsera läggen i torr fransk cider. Bräsering ger ett mört kött och en god och mustig smak.

Passande dryck är porter eller ett torrt vitt vin. Liksom en torr cider är att rekommendera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem