Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så grillas kött >

 

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 15

Recept: 3158 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 521 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas kött > Äts ej

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Bakpotatis: Börja i god tid med att baka potatis. Räkna med 4 timmar. Bakpotatis förstörs inte av "för lång" baktid. Picka små hål i potatisen. Se recept via länk nedan  >Grillbakad grillpotatis.
  3. Temperera: Ta ut köttetbitarna ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  4. Förbered sallad och aromsmör. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
  5. Skiva spjället. Packa in bitarna i aluminiumpaket med soja. Lägg på grillen i 45 minuter med stängt grillock. Saknas lock grilla i minst 60 minuter och vänd köttet några gånger.
  6. Grilla: Pensla köttet med sötsur sås, eller med grillsås. Grilla 3-5 minuter på var sida till fin färg.
  7. Ta av köttet från grillen och låt det vila 5-10 minuter före servering. Servera gärna med lite söt grillsås att dippa i.

Kockens kommentar

Använd helst skurna bitar vilket snabbar på grillning och är lättare att servera. Hel bit tar cirka 10 minuter längre tid att grilla.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Fettreduktion i stekfläsket beaktas genom att välja ingrediens "Stekfläsk knaperstekt". Läs mer > Om fettreduktion. 

Passar till

Grilla

Grillad majs

Rotsellerisallad

Grillbakad bakpotatis

Kokta bönor e.d.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem