Wienerbrød, danska wienerbröd, wienerlängd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd (6 per längd à 5 cm): 18

Om smördegar >

 

 

Om smördegsbakelser >

 

 

Om laminerade degar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wienerbrød, danska wienerbröd, wienerlängd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 4

Recept: 6296 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 30%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 79 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smördegar > Äts ej

Om smördegsbakelser > Äts ej

Om laminerade degar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )

Se film, klicka på "Kvalimad" under bilden ovan.

  1. Wienerbrödsdeg: Tillred 1 sats deg enligt recept > Klassisk wienerbrödsdeg. Där finns också film som visar tillredningen.

Danska wienerbröd (3 längder, 1 plåt = 18 bröd):

  1. Marcipanremonce: Blanda alla ingredienser till en jämn, geggig smet. Ställ in i kylskåp. Det finns olika slags remonce att välja på, se recept via länk nedan.
  2. Längd: Ta ut degen och kavla ut den 40 cm lång och 40 cm bred för tre längder. Dela i längder med vass kniv eller degsporre. Lägg ut en sträng remonce längsmed i mitten. Vik över kortsidornas kanter och tryck till så att degen fastnar. Vik den ena långsidan över remoncen och sedan den andra däröver. Tryck till med handflatan i mitt­strängen så att degen fäster i varandra. Lägg över på ugnsplåt med bakplåts­papper. Låt degen jäsa i en ½ till 1 timme i kylskåp eller på sval plats.
  3. Förvärm ugnen till 180-185°C.
  4. Garnering: Vispa upp ägg med mjölk och pensla detta över längden. Strö över socker och hackade nötter.
  5. Baka i ugn i 25-30 minuter.
  6. Glasyr: Ta ut och låt svalna i minst en ½-timme. Blanda florsocker med några droppar vatten till trögflytande smet. Ringla detta över längden.

Kockens kommentar

Det vi kallar wienerbröd i Sverige benämns i Danmark och andra länder Spandauer. Läs mer > Om smördegs­bakelser. "Svenska wienerbröd" är fluffigare än de danska och bakas traditionellt på lite annorlunda sätt med dubbel mängd jäst. Se dito recept.

Wienerbrød (danska wienerbröd, sv. = wienerlängd) är ett rektangulärt finbröd/längd bakad på wiener­brödsdeg som innehåller jäst till skillnad från vanlig smördeg (läs mer > Om smördegar).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem