
Saffransbullar, lussebullar med mandelmassa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 8
Recept: 8360 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så formas vetebullar > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
Om saffransbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (1 tim + 1 tim )
Saffransbullar tillagas som andra vetebullar.
- Rumstemperera smör. Smält smör kan användas, men kräver lite mer mjöl och ger lite torrare bröd. Mandelmassa är lättare att riva om den är kall.
- Deg: Smula ner jäst i en bunke. Lös upp med fingervarm mjölk. Tillsätt sirap eller socker, ägg och smör. Tillsätt mjöl med salt, lite i taget och arbeta samman till en lös deg, hellre lätt kladdig än torr.
- Knåda degen väl på mjölat bakbord (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk minst 30 minuter.
- Kavla ut degen tunt (2-3 mm) till rektangulär platta.
- Fyllning: Bred på mjukt smör. Strö över socker och kanel. Riv över mandelmassa.
- Forma: Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 2 cm breda bitar. Lägg i pappersformar på plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 250°C.
- Garnering: Vispa upp ägg. Pensla bullarna med detta. Strö över pärlsocker.
- Grädda i 7-8 minuter tills gyllenbruna. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
- Bullarna kan frysas i tre månader. Tinas helst långsamt och kan värmas upp i ugn, men bäst är de nybakade.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk