
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala sparris. Smält smör i en stekpanna. Råstek sparrisen.
- Stek ströbrödet i smör tills det börjar få färg. Låt rinna av på papper.
- Lägg upp sparrisen. Lägg lardon över den varma sparrisen. Skeda över ströbrödet, garnera med machesallad.
Kockens kommentar
Lardo di colonata är fett från grisen som saltats, kryddats och lagrats i marmorkar under lång tid och som ger en fantastisk smak.