Sardelltapenade
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

t.ex. baguette

 

 

 

Ger 0,5 dl per portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sardelltapenade

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 327

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 34%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 76 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

t.ex. baguette 0%

 

Ger 0,5 dl per portion 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (12 min )

  1. Kärna ur oliverna om detta ej är gjort.
    Skala vitlöken.

  2. Kör oliver, sardeller (ansjovis), kapris och vitlök i en matberedare till tjockt mos.

    Tillsätt lite olivolja i taget.
    Smaka av med svartpeppar.

  3. Skär upp färskt vitt bröd i skivor.
    Rosta gärna brödet i torr stekpanna eller i brödrost.

  4. Klicka regält med tapenad på brödskivorna, eller låt gästerna själva lägga på.

Kommentar:
Tapenad kan förvaras i kylskåpet 3-4 dagar.
Täck med plastfilm e.d.

Kockens kommentar

Tapenad kommer ursprungligen från Provence i Sydfrankrike och är en röra av oliver och kapris med tillsatser t.ex. ansjovis eller vitlök. Tapeno betyder på provensalska kapris, därav namnet. Kallas ibland för le caviar nicois. Finns att köpa i butik med olika smaker.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem