
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2300 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka rödlök.
Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet.
Ansa paprika och finhacka.
Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burkbönorna och mosa dem med en gaffel.
Blanda alla ingredienserna med varandra. - Bred blandningen på hälften av tortillan.
Riv hårdost. Strö över hårdost.
Lägg en tortilla överst. - Hetta upp matolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.
- Skär varje "tårta" i 12 snittar.
Serveras ljummen eller rumsvarm.
Kockens kommentar
Quesadillas ("kej-sa-di-ja") är tortillas med ost och andra pålägg, som vanligen äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet.