Quesadillas med majs, tomat och bönor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 9

Olivolja

 

 

 

Ger 4 trekanter/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Quesadillas med majs, tomat och bönor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2300 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 180 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 0%

 

Ger 4 trekanter/portion 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och finhacka rödlök.
    Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet.
    Ansa paprika och finhacka.

    Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burk­bönorna och mosa dem med en gaffel.

    Blanda alla ingredienserna med varandra.

  2. Bred blandningen på hälften av tortillan.
    Riv hårdost. Strö över hårdost.
    Lägg en tortilla överst. 

  3. Hetta upp matolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.

  4. Skär varje "tårta" i 12 snittar.
    Serveras ljummen eller rumsvarm.

Kockens kommentar

Quesadillas ("kej-sa-di-ja") är tortillas med ost och andra pålägg, som vanligen äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem