
Plommonpaj med mandelmassa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 2
Recept: 5075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om osötad pajdeg > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min + 30 min )
- Pajdeg: Rumstemperera smöret. Blanda ihop smör, vetemjöl och vatten. Platta ut till ett platt paket. Ställ kallt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Kavla ut degen. Klä en pajform, cirka 28 cm.
- Fyllning: Kärna ur plommon. Riv mandelmassa och citronskal. Blanda med ägg, och creme fraiche. Häll smeten i pajskalet och tryck plommonen i smeten.
- Sätt in pajen i ugnen i 20-25 minuter.
- Tag ur och låt svalna. Servera med lite lättvispad grädde.