Viltsoppa av köttrester
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matbröd

8.0 

skivor

Kryddgrönt

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Viltsoppa av köttrester

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 526 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matbröd 8.0 skivor 25%

Kryddgrönt 0%

Om buljong och fond > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och finhacka lök. Strimla köttet. Skala och skiva potatisen.
  2. Fräs potatisen (om färsk) i matfett på medelhög värme i några minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare i 5 minuter. Tillsätt vatten och fond. Låt småkoka i cirka 15 minuter.
  3. Mixa soppan med visp eller i mixer. Späd eventuellt med lite vatten. Mosa enbär.
  4. Tillsätt kött, grädde och mosade enbär. Smaka av med soja, gelé, salt och peppar. Koka upp och sänk till låg värme och låt sjuda några minuter.
  5. Strö över kryddgrönt. Serveras varm, gärna med bröd till.

Kockens kommentar

På resterna efter en stek e.d. kan man laga denna goda soppa. Överbliven kokt potatis kan användas (den steks då inte, utan tillsätts direkt i soppan).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem