Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Soppa på potatis och fänkål med räksmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 461 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och hacka vitlök, morot, lök och de hårda stängerna från fänkålen. Fräs sakta i olivolja. Lägg i räkor och tomatpuré, fräs ytterligare i 2 minuter.
  2. Slå på vatten och koka upp snabbt. Dra av från värmen och lägg på ett lock. Låt stå i minst 20 minuter. Sila.
  3. Skala potatis och skär ner i bitar. Skär ner fänkål i bitar. Lägg i en kastrull, slå på räkronden och grädde.
  4. Koka soppan tills potatis och fänkål känns mjuk, cirka 20 minuter. Mixa slät. Smaka av med salt och peppar.
  5. Löskoka ägg i 4-5 minuter. Skala och lägg i soppan.
  6. Skiva fänkål lövtunt, gärna på mandolin. Marinera i olivolja, pressad citron, salt och peppar. Servera till soppan.

Kockens kommentar

Tips: Spara räkskal i frysen. Det är bra att använda till buljong och soppor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem