Lantbrödsbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lantbrödsbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 1443

GBR (GI) / port: 157

Recept: 2886 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 556 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Värm vatten till 37°C (fingervarmt). Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om så att jästen löser sig. Klicka i rumsvarmt matfett.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, men spar lite av mjölet för senare utbakning. Bearbeta degen kraftigt i ca 8 minuter för hand, eller 4 minuter i maskin, till smidig deg. Låt jäsa 30-40 minuter under duk.
  3. Forma: Ta ur och knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen och forma till bullar el. limpor. Lägg på smord bakplåt el. på bakpapper. Nagga med gaffel och låt jäsa under duk i 30-40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Grädda mitt i ugn 25-30 minuter. Tag ut och låt kallna på galler under duk.

Kockens kommentar

Som tillval kan man till exempel blanda in lite kummin, russin eller linfrö. "Lantbröd" = bröd av enklare (fullkorns-)mjöl, även kallat "bondbröd". Läs mer > Bondbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1,3 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsiktbröd - grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem