Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Kuvertbröd

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2393 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 484 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Kuvertbröd 4.0 styck 32%

...

Skapat av
Karin Chädström

Tillagning (40 min )

  1. Koka ris enligt förpackning. Låt svalna.
  2. Ansa och fintärna paprika och lök. Tvätta och dela den råa blomkålen i små, små buketter. Rensa räkor. Halvera eventuella oliver (oliver ingår i originalreceptet, men vi på Kockskolan tycker rätten blir bättre utan).
  3. Blanda alla ingredienserna. Lägg i räkorna sist. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera gärna ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Passar som tillbehör eller som ensamrätt med bröd. Man kan öka rismängden för att dryga ut maträtten.

Karin Chädström, före detta kallskänka på Operakällaren: När Operakällaren skulle öppna letade vi förstås efter nya recept. I en tidning hittade jag Sallad Argentina. Tore tyckte om den, men ville ha ett annat namn. I andra änden av Operahuset skulle operan Aniara just ha premiär. Så, Sallad Aniara fick det bli.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem