Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 170
Kcal / portion: 1332
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1332 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp. Skala och finhacka lök.
- Putsa köttet fritt från fett och senor. Finskär köttet i pyttesmå bitar.
- Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök och stek vidare i några minuter. Lägg åt sidan.
- Fräs löken i matfett tills mjuk och glansig.Tillsätt köttet och stek ytterligare i 3-5 minuter.
- Tillsätt svampen och crème fraiche och lått sjuda en stund. Smaka av med chilipepparsås, salt och peppar.
- Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Olika slags kött passar som fyllning- lamm, fågel, fläskkött. Eftersom köttet finhackas är det onödigt med finare och dyrare kött. Likaså kan kryddor varieras efter behag. Pajer och piroger passar väl med stark kryddning.