
Kladdkaka med blåbär
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 8
Recept: 5612 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 25%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Lättina bären om de är frysta.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet. Blanda ner blåbär i smeten. Spara blåbär till garnering.
- Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
- Sätt in i ugnen i 35 minuter.
- Ta ut kakan och låt den kallna.
- Vispa grädde före servering och lägg på. Garnera med blåbär och eventullt med annan tillgänglig frukt.
Kockens kommentar
Blåbären bör vara osockrade. Minska sockermängden i smeten om blåbären är sockrade.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk