Kladdkaka med blåbär
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/tårta): 10

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kladdkaka med blåbär

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 8

Recept: 5612 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 25%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 144 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Lättina bären om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet. Blanda ner blåbär i smeten. Spara blåbär till garnering.
  5. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
  6. Sätt in i ugnen i 35 minuter.
  7. Ta ut kakan och låt den kallna.
  8. Vispa grädde före servering och lägg på. Garnera med blåbär och eventullt med annan tillgänglig frukt.

Kockens kommentar

Blåbären bör vara osockrade. Minska sockermängden i smeten om blåbären är sockrade.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Annes kladdkaka

Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med kokos

Passionerad kladdkaka

Kladdkaka med hallon

Kladdkaka Campus

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem