Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1619 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 59 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

...

Skapat av
Canderel

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.
  2. Kläd en ugnsform med bakplåtspapper. Bryt/hacka choklad i småbitar.
  3. Häll äggvita i en skål och vispa tills vitan formar mjuka toppar.
  4. Blanda färskost med Canderel (el. socker) i en annan stor skål. Tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt och mjölk. Vispa ordentligt till jämn smet. Vänd ner den vispade äggvitan.
  5. Blanda mjöl med bakpulver. Vänd ner detta i smeten tillsammans med choklad och russin.
  6. Häll försiktigt över smeten i formen. Baka i 20-25 minuter tills ytan blivit hård. Låt svalna något i formen. Skär fyrkanter och servera dem ljumna.

Kockens kommentar

Vaniljextrakt kan bytas ut mot dubbla mängden vaniljsocker. Russin kan utlämnas. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Brownies är den amerikanska varianten av kladdkaka. Det finns "fudgy" brownies som är vanligast och "cakey" som mer liknar vanlig chokladsockerkaka. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.

Alternativ

Brownies med kakao

Chocolate brownie

Fudge brownie

Kladdkaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem