Oat cakes - skotska havrekakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 12

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oat cakes - skotska havrekakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 1

Recept: 933 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 21%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 22 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Koka upp vatten. Häll vattnet över havregryn i en bunke. Smält smör. Tillsätt smör, farin, ägg, bakpulver och salt i bunken.
  3. Forma: Tryck ut degen på ett arbetsbord. Stansa ut runda kakor. Lägg kakorna på bakplåts­pappers­klädd plåt.
  4. Grädda cirka 12 minuter i ugnen.

Kockens kommentar

Traditionella skotska oat cakes innehåller endast 4 ingredienser: Havre, fett, vatten och salt. Vi har lagt till socker för sötma och ägg för att få lite luftigare kakor. Traditionen säger att skotska soldater bar en påse havre och en plåt med sig när de förflyttade sig. På så sätt kunde de alltid laga oat cakes.

Passar till

Chocolate chips

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem